neodoljiva
Ovo je najjednostavniji recept za Mimoza salatu! Pretvara je u tortu, biće najkremastija stvar na stolu
Kod nas je postala jedna od odmiljenih, a evo kako da je napravite za uskršnju trpezu.
Mimoza salata pojavila se 1970-ih godina u tadašnjem SSSR-u.
Zasitna i dekorativna, lako se pravila, a koristili su se sastojci koji su bili dostupni u domaćinstvima. Kod nas je postala jedna od odmiljenih, a evo kako da je napravite za uskršnju trpezu.
Potrebno je:
6 jaja
4 šargarepe
4 krompira
1 luk
1 kašičica soli
1 kašičica šečera
1 kašika sirćeta
100 ml hladne vode
300 g šunke
300 g kačkavalja
Majonez
Priprema:
Skuvajte krompir, šargarepu i jaja. Luk pomešajte sa vodom, kašičicom soli, šećera i sirćeta, pa ostavite da se tako marinira.
Kačkavalj, šunku i povrće izrendajte. Luk ocedite. Jaja prepolovite – belanca izrendajte, žumanca posebno usitnite.
Pripremite kalup za tortu, pa ređajte slojeve, tako će salata izgledati lepše i primamljivije. Prvo stavite krompir, pritisnite ga da se ravnomerno rasporedi pa ga posolite i pobiberite.
Zatim premažite sloj majoneza. Dodajte rendanu šunku, preko nje opet majonez, pa marinirani luk. Opet premažite majonezom u tankom sloju, te dodajte rendanu šargarepu, koju ćete posoliti i pobiberiti.
Premažite majonezom, zatim stavite sloj kačkavalja, pa opet sloj majoneza, pa žumanca koja ćete posoliti i pobiberiti.
Nakon toga opet ide sloj majoneza, pa rendana belanca i majonez za završni sloj.
Dekorišite svežom mirođijom i izmrvljanim žumancima.
(Espreso/blic žena/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!








