recept
Idealna za post na vodi: Salata od pasulja i ljutike se priprema brzo i lako, a ukus je fantastičan
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi odlično će dopuniti glavno jelo, a možete i da jedete samostalno.
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi odlično će dopuniti glavno jelo, a možete i da jedete samostalno.
Sastojci:
- 470 g belog pasulja, natopljenog preko noći i oceđenog
- 120 g sitno iseckane ljutike
- 80 g sitno iseckanog peršuna
- 1 čen belog luka vrlo sitno naseckanog
- 3-4 kašike limunovog soka
- so i biber po ukusu
Zašto je korisno da jedete ljutiku?
Ljutika je prepuna antioksidanasa i ima lekovita svojstva. Poboljšava probavu, jer je bogata dijetalnim vlaknima, a sadrži i vitamin C, vitamin B6 i flavonoide.
Recept za salatu od belog pasulja i ljutike:
Za ovu salatu, prvo stavite pasulj u veliki lonac sa hladnom vodom koja ga pokriva oko 5 cm. Dovedite do ključanja, smanjite vatru na nisku i kuvajte oko jedan sat ili dok ne omekša.
Ocedite kuvani pasulj, pa ga pomešajte sa preostalim sastojcima u velikoj posudi. Dobro promešajte i ostavite da se ukusi sjedine (oko 1 sat). Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i savršenu prolećnu salatu sa krompirom, sremušem i oslićem.
Bonus video:
Espreso/Stvarukusa/M.L.
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




