Zdrav i ukusan ručak kojem niko ne može odoleti: Odlična ideja za ljubitelje krompira, svaki zalogaj je uživanje
Ručak, Foto: Andreas Berheide / imago stock&people / Profimedia

majstorski

Zdrav i ukusan ručak kojem niko ne može odoleti: Odlična ideja za ljubitelje krompira, svaki zalogaj je uživanje

Ovaj recept svideće se mnogima.

Objavljeno:

Ovo ukusni zapečeni krompir sa sirom i povrćem koji je odobrio lekar će goditi vašim nepcima bez brige da će uticati na vaše zdravstvene i fitnes ciljeve.

Ovaj recept dolazi iz kuhinje doktorke i uticajne osobe na hranu Divia Sharma, koja sama počasti svoje nepce ovim zdravim, brzim receptom. To što ste prepuni hranljivih sastojaka i potpuno bez glutena su, naravno, trešnje na vrhu.

Dakle, evo recepta!

Sastojci

  • Kuvani krompir – 5
  • seckani spanać – šaka
  • seckana žuta paprika – 1/2
  • prepolovljeni čeri paradajz – šaka
  • jaja – 3
  • mleko – 1/2 šolje
  • 1/4 šolje rendanog sira

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 200C.
  2. Uverite se da je krompir kuvan dok ne omekša. Nemojte ih guliti.
  3. Kada dostignu sobnu temperaturu, stavite ih u malo dublju posudu za pečenje i razbijte ih ravnim dnom čaše.
  4. Nemojte previše pritiskati, već dovoljno pritiskati da formirate čvrstu podlogu na kojoj će se ostali sastojci peći.
  5. Sada ide spanać, čeri paradajz i paprike koje ste položili u koru od krompira koji imate ispred sebe.
  6. Posebno umutite jaja i mleko zajedno sa začinima i prelijte povrće, pazeći da ne prospe barijeru od krompira.
  7. Na kraju, pospite malo sira na vrh (ako pokušavate da vodite računa o zdravlju, odlučite se za nemasni sir ili jednostavno vodite računa o količini!) i pecite oko 25 do 30 minuta u rerni.
  8. Pustite da se temperatura pečenog sira malo spusti pre nego što isečete kriške i poslužite.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Krstarica/presnosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.