Evo kako da najbrže ukiselite crveni luk! Ovo nema na internetu, a popraviće vam i zdravlje
Ukiseljeni luk, Foto: Printscreen/Instagram/veggiereporter

otkrivamo

Evo kako da najbrže ukiselite crveni luk! Ovo nema na internetu, a popraviće vam i zdravlje

Ukiseljen crveni luk je dodatak obrocima koji spaja sjajan ukus i benefite za zdravlje, a uz to je i neverovatno dekorativan.

Objavljeno:

Crveni luk je zapravo prepun antioksidanasa kao što je kvercetin, koji pomažu našem telu da suzbija hronične upalne procese, a usput nam donosi i posebna prebiotska vlakna važna za zdravlje naših dobrih bakterija. Dakle, ukiseljen crveni luk je dodatak obrocima koji spaja sjajan ukus i benefite za zdravlje, a uz to je i neverovatno dekorativan.

Ako imate crveni luk ovog trenutka u frižideru, samo ste korak od toga da sutra imate punu teglu ove hrskavo-kiselkasto-ljutkaste divote. A evo i šta vam još treba…

Recept za pripremu ukiseljenog crvenog luka (za veću teglu od oko 1l):

Potrebno je:

3 srednja crvena luka

1 šolja vode (oko 240 ml)

1 šolja svetlog vinskog sirćeta

1 kašičica soli

1 kašika šećera (količinu prilagodite svom ukusu)

Nekoliko komada bibera u zrnu, ako imate malo semena slačice i 2-3 lista lovora

Priprema:

Odsecite krajeve i oljuštite spoljne ljuske. Isecite oštrim nože svaku glavicu uzdužno na polovine, a zatim popreko na tanja „rebarca“. U manju šerpu dodajte vodu, sirće, so i šećer, pa zagrejte (ne mora da provri) tako da se sve rastvori i ukusi povežu. U ovaj rastvor dodajte i zrna bibera, slačicu i lovor. Sa začinima možete eksperimentisati po svom ukusu, pa na pr. za dimljeni šmek možete umesto slačice i lovora dodati malo dimljene paprike.

Nasečenim tankim kriškama luka napunite veću teglu (ili 2 manje), pa preko sipajte vruću pripremljenu tečnu mešavinu. Ostavite teglu otvorenu na sobnoj temperaturi dok se sadržaj ohladi, a potom stavite poklopac i odložite je u frižider. Verovatno će moći da se koriste 1-2 sata nakon stavljanja u frižider, ali preporuka je ipak da se strpite da odstoje preko noći. Što se tiče šećera, ako ne želite da ga dodajete možete i da preskočite, ali je činjenica da je sa njime kiseli luk mnogo bolji, jer prosto izbalansira kiselinu od sirćeta i tako zaokruži ukus.

03:50

BRZE VESTI 01.04.2025.

(Espreso/plantbased.telegraf/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.