Kuvari obavezno ovo dodaju tokom dinstanja luka! Zato im svako jelo bude savršeno, najjači trik do sada
Luk, Foto: Juliane Sonntag / imago stock&people / Profimedia

preovereno radi

Kuvari obavezno ovo dodaju tokom dinstanja luka! Zato im svako jelo bude savršeno, najjači trik do sada

Profesionalni kuvari uglavnom koriste karamelizovani crni luk za pripremu mnogih popularnih jela

Objavljeno:

Vrhunski kuvari služe se jednim trikom zbog kog im svako jelo koje sadrži izdinstan crni luk bude savršenog ukusa.

Da bi vam gulaš, sarma, boranija, grašak i sva druga jela bila ukusnija, prilikom dinstanja crnog luka dodajte ravnu kašičicu običnog kristal-šećera. On pomaže da jelo bude lepše i ukusnije. Profesionalni kuvari uglavnom koriste karamelizovani crni luk za pripremu mnogih popularnih jela. Ali, kad nemaju dovoljno vremena da natenane karamelizuju luk, oni koriste provereni trik i dodaju mu šećer prilikom dinstanja.

Šećer
foto: Alexey Panferov / Alamy / Alamy / Profimedia

Šećer je, naime, univerzalni pojačivač ukusa i daje jelu neverovatnu slast. Ipak, ne preterujte; na pola kilograma iseckanog crnog luka za dinstanje biće dovoljna ravna kafena kašičica šećera.

Da biste izdinstali crni luk tako da postane staklast i da ima divnu aromu, u tiganj ili šerpu sipajte ulje, dodajte kockicu od 30 grama putera, pa spustite iseckan crni luk i malo šećera. Uključite ringlu na temperaturu srednje jačine i tokom dinstanja povremeno promešajte luk varjačom. Šećer je tajni sastojak koji će pomoći da svako jelo koje spremate sa dinstanim lukom bude savršeno.

08:33

Govor Viki Miljković

(Espreso/blic žena/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.