Pita, Foto: Oleksandr Prokopenko / Alamy / Alamy / Profimedia
prijatno
Posna pita koja se sprema očas posla: Ove sastoje već imate u kuhinji, sa ovim receptom nema greške
Ova recept oduševiće mnoge.
Objavljeno:
Uskršnji post je uveliko u toku, a mi vam danas donosimo ukusni recept za pitu koju možete napraviti za doručak ili večeru, ali i za posnu slavsku trpezu. Svi će biti oduševljeni.
Sastojci:
– 500 g kora za pitu – 500 g praziluka – 1 šargarepa – 150 g pirinča – so – biber – 1 dl mineralne vode – 1 dl ulja
Priprema:
- U šerpicu staviti opran pirinač sa malo soli, naliti vodom i kuvati, dok se pirinač ne skuva. Procediti i ostaviti sa strane.
- U tiganj sipati nekoliko kašika ulja, zagrejati pa dodati tanko isečen praziluk. Pržiti dok ne omekša, pa dodati narendanu šargarepu. Začiniti po ukusu, pa umešati oceđeni pirinač.
- Staviti jednu koru, poprskati je kiselom vodom i uljem pa rasporediti fil. Poklopiti drugom korom, ponoviti postupak, pa poklopiti trećom i uraditi isto.
- Uviti ih u rolat, pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Postupak ponoviti sa preostalim korama.
- Kore premazati smesom od ulja i kisele vode i po želji posuti susamom.
- Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185 stepeni C oko pola sata ili dok vam fino ne porumeni.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




