Svaki zalogaj pravo je uživanje: Čokoladni kolač bez brašna i jaja, majstorski recept sa kojim nema greške
Foto: Albuquerque Journal / Zuma Press / Profimedia

slatkiši

Svaki zalogaj pravo je uživanje: Čokoladni kolač bez brašna i jaja, majstorski recept sa kojim nema greške

Spremite se da uživate u receptu koji će vas sigurno oduševiti!

Objavljeno:

Kada poželite da zasladite dan nečim posebnim, a da ne uključujete rernu i ne provedete sate u kuhinji, čokoladna gnezda su savršen izbor.

Ovaj recept je pravo malo čudo – bez brašna i jaja, gotov za svega nekoliko minuta. Ne samo što su neverovatno jednostavna za pripremu, već izgledaju dekorativno i idealna su za posluženje gostima ili kao slatki zalogaj za celu porodicu.

Kombinacija čokolade, hrskavih sastojaka i blagih aroma topi se u ustima i osvaja na prvi zalogaj.

Sastojci:

  • 200 g čajnih kolačića
  • 80 g badema
  • 100 g putera
  • 150 g čokolade (mlečne i crne)
  • 90 g slatke pavlake
  • 7 g putera

Priprema:

  1. Bademe propržte sa svih strana ravnomerno u tiganju, potom ih ubacite u blender. U blender dodajte i izlomljene čajne keksiće, te sve zajedno sameljite.
  2. Potom u mleveni keks dodajte otopljeni puter i dobro mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Dobijenom smesom popunite dno i ivice modlica za mafine, zatim staklenim čašama po sredini napravite blaga udubljenja, tako da se dobije oblik "gnezda" odnosno "korpica".
  3. U jednu šerpicu sipajte slatku pavlaku i izlomite čokoladu, pa stavite na tihu do srednju vatru, i mešajte konstantno dok se čokolada ne istopi i ne nastane čokoladna krema. Dodajte puter dok je još vruće i dobro promešajte.
  4. Popunite čokoladnom kremom "gnezda", pa stavite u frižider ili zamrzivač da se ohlade i očvrsnu, pa ih možete poslužiti. Prijatno!

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/E.S./prenela: E.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.