savršenstvo od ukusa
Najukusnije posno jelo koje se sprema očas posla: Tajna je u jednom prelivu - naše bake imaju najbolji recept
Tajna recepta posnih sarmica od mladog zelja
Baka Jelena nam je ovog jutra poslala izvrstan recept za ručak od kog će vam krenuti voda na usta.
U pitanju je posni specijalitet, a plus je zdrav i ukusan.
Priprema posnih sarmica od zelja po njenom receptu je jednostavna, porodica će biti oduševljena.
Ovi sastojci su potrebni:
1 veza mladog crnog luka
1 veza mladog belog luka
1 rendana šargarepa
ulje
150 gr pirinča
ml paprika
suvi začin
ml biber
100 ml kuvanog paradajza
3 čena belog luka seckanog
listovi zelja
Priprema:
Na ulju propržiti seckan beli i crni luk. Dodati rendanu šargarepu. Skuvati pirinač ne do kraji, pa procediti i ubaciti.
Dodati začin, suvi biber, ml papriku. Sve izjeddnačiti. Sisovima zelja skinuti mali zadebljane drške oprati pa potopiti u vrelu vodu.
Kad smo spremili nadev, izvaditi listove iz vrele vode i pustiti ih kroz hladnu vodu i ocediti, stavite raširen list na dasku pa na širi deo staviti kašiku nadeva, presavijte, pa umotajte u sarmicu.
Ređati u podmazan pleh. Premazati uljem i preliti paradajzom i peći na 210 stepeni C 30-40 minuta. I manji sud izgnječiti 3 čena belog luka dodati kašiku ulja i kašiku vode.
Preliti sarmice sa prelivom i ostavite da malo upiju. Fantazija, Niste slađe posne sarmice jeli.
Detaljnu pripremu pogledajte u videu:
Bonus video:
(Espreso/N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




