Najkremastiji kolač koji se ne peče: Poslastica kojoj niko neće odoleti, a ko je jednom spremi poželeće ponovo
Kolač, Foto: Mitchel Hutchinson / Alamy / Alamy / Profimedia

slatkiši

Najkremastiji kolač koji se ne peče: Poslastica kojoj niko neće odoleti, a ko je jednom spremi poželeće ponovo

Uživajte u svakom zalogaju.

Objavljeno:

Ovaj kolač neodoljivo podseća na ledene kocke, a mnogi kažu – još je i bolji!

Donosimo recept za najkremastiji kolač koji ste probali, a ne morate ni paliti rernu. Radi se o poslastici od griza i bele čokolade na podlozi od keksa koja ima sve predispozicije da postane jedan od vaših najdražih kolača.

Griz kocke – sastojci:

125 g petit keksa 1 litra mleka 200 g griza 180 g šećera 130 g maslaca 50 g bele čokolade šlag za ukras po želji mleveni lešnici, bademi ili keks za ukras

Griz kocke – priprema:

Keks umakati u malo mleka i poređati na pleh dimenzija 20 puta 30 centimetara obložen folijom ili pek papirom.

Odvojiti malo mleka od litra i pomešati s grizom i šećerom, a ostatak mleka staviti na vatru da zavrije.

U uzavrelo mleko umešati smesu s grizom te lagano kuvati dok se ne zgusne kao puding.

U vreli krem dodati belu čokoladu, promešati, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.

Izmiksati maslac i postepeno mu dodavati ohlađen krem. Krem istresti u kalup na petit keks.

Po želji izmiksati jedan šlag ili 200 ml pavlake za šlag i premazati kolač.

Dodatno kolač možete posuti mlevenim lešnicima, orasima, bademima ili mlevenim keksom.

Dobro ohladiti, najbolje preko noći.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Zadovoljna.hr/Krstarica/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.