uživajte u ukusu
Idealan doručak za celu porodicu: Obradujte najmilije sendvičem kakav do sada nisu probali, sprema se očas posla
Savki zalogaj je uživanje.
Ovo je najbolji recept za posni sendvič koji ćete ikada probati.
U pitanju je veganski "Cezar" sendvič od od leblebija koji se pravi sa ukusnim domaćim "Cezar" prelivom bez mleka i ulja, koji mu daje ukusan ukus čuvene Cezar salate.
Svež crveni luk, kao i paradajz i salata, ovom sendviču zadaje lep "udarac" i dodaje teksturu koju morate da probate.
Sastojci:
Posni Cezar preliv:
- 4 kašike (60 g) svežeg limunovog soka
- 4 kašike (60 g) vode
- 2 kašike (30g) senfa
- 1 šolja (140 g) sirovih, nesoljenih indijskih oraščića
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
- 1/4 - 1/2 kašičice fine morske soli (počnite sa 1/4 i dodajte još po želji)
Za sendvič:
- 1 konzerva leblebija, oceđena i isprana
- 6 kašika (90 g) Cezar preliva
- 3 kašike (45 g) sitno isečenog crvenog luka
- 1/4 do pola kašičice ili više soli
- hleb po izboru
opciono: bilo koje povrće koje volite (paradajz, zelena salata, semenke susama...)
Priprema:
Dodajte sve sastojke za Cezar preliv u blender i miksajte dok ne postane potpuno gladak. Preliv treba da bude lep, gust i kremast.
U posebnu posudu prespite i isperite konzervu leblebija i dodajte samo šest kašika preliva i 1/4 kašičice soli. Ostatak preliva možete da razblažite vodom i koristite u salatama.
Pasirajte leblebije dok se sve ne ujednači, ali da im ostane tekstura. Zatim dodajte sitno seckani crveni luk i mešajte dok se sve ne promeša. Probajte i po želji dodajte još soli i biber.
Ostavite neko vreme smesu da odstoji u frižideru i da se ohladi.
Kada pravite sendvič, premažite hleb sa preostalim Cezar prelivom, kao što bi ste recimo majonez, i potom stavite namaz od leblebija i ostalo povrće i semenke po želji.
Bonus video:
(Espreso/Ona/prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




