Kako da testo ostane mekano i sveže nekoliko dana: Dodajte uvek u brašno ova 2 zaboravljena sastojka
Foto: Stefan Simonovski / Alamy / Alamy / Profimedia

PROBAJTE I VI

Kako da testo ostane mekano i sveže nekoliko dana: Dodajte uvek u brašno ova 2 zaboravljena sastojka

Da vam se to ne bi dogodilo, primenite trik profesionalnih pekara

Objavljeno:

Ovaj trik provereno radi za sve metode obrade testa

Kiflice, perece, štapići i druge vrste testa sa kvascem često se stvrdnu posle jednog dana, posebno ako ih ostavite nepokrivene kad ih izvadite iz rerne.

Da vam se to ne bi dogodilo, primenite trik profesionalnih pekara.

Pre nego što počnu da mese testo, pekari u brašno dodaju malo kukuruznog skroba, odnosno gustina i malo običnog griza, onog koji se koristi u dečjoj ishrani.

Na kilogram brašna ide puna kašika kukuruznog skroba i ravna kašičica griza.

Skrob pomaže testu da bude lakše i prozračnije, a samim tim i mekše.

S druge strane, kad se mala količina griza pomeša sa običnim pšeničnim brašnom, oslobađa testo od viška vlage.

04:01

NOVAK (12) JE NAJMLAĐI BUREGDŽIJA U SRBIJI! Mali majstor se već takmiči i učestvuje na Danima bureka u Nišu

(Espreso/Telegraf.rs/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.