Posne kiflice mekane kao duša: Svaki zalogaj pravo je uživanje, a recept će vam tražiti baš svi
Testo, Foto: Stefan Simonovski / Alamy / Alamy / Profimedia

ukusno

Posne kiflice mekane kao duša: Svaki zalogaj pravo je uživanje, a recept će vam tražiti baš svi

U toku je Uskršnji post, vreme kada mnogi biraju laganije i posne recepte, ali to ne znači da moramo da se odreknemo omiljenih peciva.

Objavljeno:

Ove kiflice savršena su opcija za one koji žele brz, ukusan i zdrav zalogaj bez upotrebe klasičnog brašna i kvasca.

Mekane su, mirisne i lako se prave, a idealne su za doručak, užinu ili čak kao deo praznične trpeze. U nastavku ti donosimo recept za ove savršene posne kiflice!

Sastojci:

  • 200 g mlevenih ovsenih pahuljica
  • 100 g skroba (kukuruznog ili krompirovog)
  • 1 prašak za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 50 ml maslinovog ulja ili kokosovog ulja
  • 150 ml biljnog mleka (bademovo, ovseno ili sojino)
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 1 kašika meda ili javorovog sirupa (opciono)

Priprema:

  1. U posudi pomešajte mlevene ovsene pahuljice (ili bademovo brašno), skrob, prašak za pecivo i prstohvat soli.
  2. Dodajte maslinovo ili kokosovo ulje i promešaj da se dobije mrvičasta smesa.
  3. U drugoj posudi sjedinite biljno mleko sa limunovim sokom i ostavite da odstoji 5 minuta.
  4. Dodajte tečne sastojke u suve i dobro umesite testo dok ne postane mekano i elastično. Po potrebi dodajte još malo ovsenog brašna ako je testo lepljivo.
  5. Testo podelite na manje loptice, razvaljajte ih u krug i secite na trouglove.
  6. Urolajte kiflice i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje.
  7. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta dok ne postanu blago zlatne.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.