Pita bez kora koja nema konkurenciju: Uživaćete u sočnim zalogajima, izdašna je i lako se sprema
Pita neodoljivog ukusa, Foto: Stefan Simonovski / Alamy / Alamy / Profimedia

neodoljiv ukus

Pita bez kora koja nema konkurenciju: Uživaćete u sočnim zalogajima, izdašna je i lako se sprema

Bez mnogo vremena, ugljenih hidrata i isprljanih sudova, priprema ove slane pite je i brza i jednostavna, pa je ona idealan izbor za doručak ili večeru kad želite nešto domaće, a nije vam do rada u kuhinji.

Objavljeno:

Domaće pite su među omiljenim pecivima na našim prostorima, a da biste dobili slasnu i zasitnu nisu vam neophodne ni kore ni testo od mnogo brašna.

Ova lagana varijanta pite pravi se od tikvica, jaja i jogurta, zbog čega je ona izuzetno sočna, kremasta iznutra i hranljiva, a potrebno vam je vrlo malo brašna – tek dve kašike.

Sastojci:

  • 2 kašike brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 jajeta
  • 3 tikvice srednje veličine
  • 200 ml jogurta
  • 80 ml ulja
  • so i biber, mirođija i po ukusu
  • kačkavalj po želji

Priprema

  1. Umutite jaja, pa oljuštite tikvice, operite ih i isecite na kockice i dodajte jajima.
  2. Dodajte im ulje i jogurt, pa promešajte.
  3. Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa začinite po želji.
  4. Sipajte u tepsiju, koju ste podmazali uljem ili obložili papirom za pečenje, pa protresite da površina smese bude ravna.
  5. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180°C dok fino ne porumeni, pa izvacite, pospite rendanim kačkavaljem i vratite da se peče još pet minuta.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/T.S.R./prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.