ukus kida
Preukusna, sočna i brzinski spremna: Lažna lazanja osvaja srca srpskih domaćica, tražićete parče više
Brze, jednostavne i neverovatno ukusne, spremiće vas za uživanje u samo nekoliko koraka.
Ako volite lazanje, ali nemate vremena za klasičnu pripremu, onda su ove lažne lazanje savršen izbor za vas!
Brze, jednostavne i neverovatno ukusne, spremiće vas za uživanje u samo nekoliko koraka.
Umesto klasičnih kora, koristimo sastojke koji skraćuju proces kuvanja, ali zadržavaju pun, bogat ukus omiljenog italijanskog jela. Sočan fil, neodoljivi sir i savršena kombinacija začina učiniće da se ovo jelo topi u ustima.
Sastojci:
1 luk
500 g mlevenog mesa
1,5 kašičice belog luka u prahu
so i biber
2 kašike paradajz paste 1 kašičica vorčester sosa
750 ml bujona (3 šolje)
400 g paradajz soka sa komadičima paradajza
340 g makarona
2 grančice svežeg timijana
400 g sira (2 šolje)
Priprema:
Stavite seckani luk da se proprži na vrelom ulju, kada postane kristalast dodajte mleveno meso da se prži.
Dodajte beli luk u prahu, so i biber pa dobro umešajte sve. Zatim dodajte pastu od paradajza, mešajte dok se prži, potom dodajte vorčester sos, bujon, sok od paradajza sa komadićima i mešajte.
Dodajte testeninu i timijan, poklopite pa neka se sve zajedno krčka oko 10 minuta. Narendajte na krupno sir, pa 340g dodajte u jelo i umešajte. Ostatak pospite odozgo pa sve ubaite u rernu da se peče par minuta dok sir ne postane zlatkasto braonkaste boje. Možete poslužiti jelo. Prijatno!-
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




