Ukusno
Domaća pita bez kora - izdašna i držaće vas sitim ceo dan: Samo 2 kašike ove magije i uživaće cela porodica u jelu
Izuzetno sočna, kremasta iznutra i hranljiva
Domaće pite su među omiljenim pecivima na našim prostorima, a da biste dobili slasnu i zasitnu nisu vam neophodne ni kore ni testo od mnogo brašna.
Ova lagana varijanta pite pravi se od tikvica, jaja i jogurta, zbog čega je ona izuzetno sočna, kremasta iznutra i hranljiva, a potrebno vam je vrlo malo brašna – tek dve kašike.
Sastojci:
2 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
2 jajeta
3 tikvice srednje veličine
200 ml jogurta
80 ml ulja
so i biber, mirođija i po ukusu
kačkavalj po želji
Priprema
Umutite jaja, pa oljuštite tikvice, operite ih i isecite na kockice i dodajte jajima.
Dodajte im ulje i jogurt, pa promešajte.
Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa začinite po želji.
Sipajte u tepsiju, koju ste podmazali uljem ili obložili papirom za pečenje, pa protresite da površina smese bude ravna.
Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180°C dok fino ne porumeni, pa izvacite, pospite rendanim kačkavaljem i vratite da se peče još pet minuta.
Bonus video:
(Espreso / Glossy/ Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




