nešto drugačije
Prolećna osvežavajuća torta sa bananama i kivjem će vas oduševiti: Puna voća, umereno slatka, svako može da je jede
Ovakvu tortu još niste probali, savršena je za proleće!
Sastojci za jednu koru (potrebne su tri kore):
4 belanca 6 kašika šećera 4 kašike brašna Malo praška za pecivo Sastojci za fil:
1 l mleka 12 kašika gustina 250 g putera ili margarina 250 g šećera u prahu 12 žumanaca Još:
500 g krem šlaga Kisela voda 1 kg banana 7-8 kivija
Priprema: Pripremiti pleh 35x25 cm. Obložiti ga pek papirom. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Penasto umutiti belanca i šećer, dodati brašno i prašak za pecivo. Izmešati i sipati u pleh. Staviti u zagrejanu rernu. Peći dok kora ne porumeni. Tako pripremiti još dve kore. Za fil mikserom umutiti žumanca i gustin pa postepeno dodavati mleko da se dobije ujednačena masa bez grudvica (oko 300 ml). Ostatak mleka staviti u šerpu. Kad mleko provri dodati žumanca i gustin, smanjiti temperaturu, mešati neprekidno da fil ne zagori.
Ostaviti da se fil ohladi. Penasto umutiti puter ili margarin sa šećerom u prahu pa spojiti sa ohlađenim filom. Umutiti šlag krem sa kiselom vodom. Pripremiti voće.
Način filovanja: kora – 1/3 fila – kolutići banane – 1/3 šlaga – kora – 1/ 3 fila – kolutići kivija – 1/3 šlaga – kora – 1/3 fila – kolutići banana – šlag i šlag sa strane.
Bonus video:
(Espreso/J.R)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!





