sjajna
Neke domaćice misle da je ovo najbolja torta na svetu! Kremasta, jaka, prava, a nije teška za spremanje
Raskošna i drugačija, uzećete parče više!
Potrebno je:
800 g lisnatog testa
200 g krem sira
400 ml mleka
6 žumanaca
120 g šećera
50 g skroba
1 kašičica ekstrakta vanile
50 g putera, sobne temperature
100 g kokosa
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odmrznite lisnato testo, pa ga malo razvucite oklagijom. Onda prebacite na pleh obložen pek-papirom. Isecite na tri jednaka dela da dobijete pravougaonik. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pritisnite malo rukama gotovo testo, pa svaki deo prepolovite da dobijete 6 kora u obliku pravougaonika.
Sipajte mleko u šerpu i uključite da se zagreje. Pomešajte žumanca, šećer i skrob, pa dobro umutite i kuvajte dok se ne zgusne.
Jogobela torta osvaja nepca, ukus je nerealno dobar: Pravi se brzo i lako, ovo je najbolji recept
Preručite fil u posudu, pa dodajte vanilu i puter, a onda promešajte. Preko stavite providnu foliju i ostavite da se ohladi sat vremena. Zasebno umutite krem sir, pa dodajte fil sa žumancima. Sjedinite mikserom, pa dodajte kokos i lagano umešajte. Stavite koru, pa premažite filom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Premažite celu tortu filom. Ostavite u frižideru sat vremena. Dekorišite tortu kokosom i mlevenim keksom.
Bon appetit!
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!





