Neke domaćice misle da je ovo najbolja torta na svetu! Kremasta, jaka, prava, a nije teška za spremanje
Napoleon torta, Foto: Ellen's Kitchen, Youtube Printscreen

sjajna

Neke domaćice misle da je ovo najbolja torta na svetu! Kremasta, jaka, prava, a nije teška za spremanje

Raskošna i drugačija, uzećete parče više!

Objavljeno:

Potrebno je:

800 g lisnatog testa

200 g krem sira

400 ml mleka

6 žumanaca

120 g šećera

50 g skroba

1 kašičica ekstrakta vanile

50 g putera, sobne temperature

100 g kokosa

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odmrznite lisnato testo, pa ga malo razvucite oklagijom. Onda prebacite na pleh obložen pek-papirom. Isecite na tri jednaka dela da dobijete pravougaonik. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pritisnite malo rukama gotovo testo, pa svaki deo prepolovite da dobijete 6 kora u obliku pravougaonika.

Sipajte mleko u šerpu i uključite da se zagreje. Pomešajte žumanca, šećer i skrob, pa dobro umutite i kuvajte dok se ne zgusne.

Jogobela torta osvaja nepca, ukus je nerealno dobar: Pravi se brzo i lako, ovo je najbolji recept

Napoleon torta, Torta, Dezert
foto: Youtube Printscreen / Вкусно Просто Быстро - Домашняя кухня

Preručite fil u posudu, pa dodajte vanilu i puter, a onda promešajte. Preko stavite providnu foliju i ostavite da se ohladi sat vremena. Zasebno umutite krem sir, pa dodajte fil sa žumancima. Sjedinite mikserom, pa dodajte kokos i lagano umešajte. Stavite koru, pa premažite filom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Premažite celu tortu filom. Ostavite u frižideru sat vremena. Dekorišite tortu kokosom i mlevenim keksom.

Bon appetit!

Bonus video:

00:21

Mina Naumović bez trunke šminke

(Espreso/Trpeza/J.R)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.