MMMMM
Jogobela torta osvaja nepca, ukus je nerealno dobar: Pravi se brzo i lako, ovo je najbolji recept
Fil: Izmutiti šlag od slatke pavlake, pa ga pomešati sa voćnim jogurtom
Sastojci (za 6 osoba)
Kora
4 jajeta
5 supenih kašika šećera
5 supenih kašika brašna
1 supena kašika vode
1 prašak za pecivo
Fil
1/2 l voćnog jogurta od breskve
200 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
1/2 l slatke palvake
2 konzerve bresaka
100 g kivija
3 kese želatina
1 kesa preliva za tortu
Način pripreme
Kora: Odvojiti žumanca od belanaca. Žumanca umutiti sa šećerom i kašikom vode, pa dodati brašno i prašak za pecivo. Posebno umutiti belanca da se dobije čvrst sneg, pa ga sjediniti sa masom od žumanaca. Okrugli kalup premazati uljem, posuti brašnom, pa sipati masu i staviti da se peče. Ispečenu koru ohladiti i preseći vodoravno napola.
Fil: Izmutiti šlag od slatke pavlake, pa ga pomešati sa voćnim jogurtom, dodati seckane breskve iz jedne konzerve. Natopiti želatin sa 12 kašika vode, pa staviti na vatru da se otopi (ne sme da provri). Otopljen želatin polako sipati u smesu šlaga i jogurta lagano mešajući.
Staviti na dno kalupa jednu koru, izručiti smesu od šlaga i voćnog jogurta, pa pokriti drugom korom. Staviti u frižider da se dobro ohladi.
Na gornju koru poslagati breskve i kivi, a zatim zaliti prelivom za tortu.
Vreme pripreme: 80 minuta
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




