probajte
Najjednostavnija torta sa filom od slatke pavlake! Jeftini sastojci, krem na sve strane, odmah gotova
Lagana, kremasta torta pravi se za manje od sat vremena.
Lagana kremasta torta ima vrlo uobičajene sastojke, brzo se priprema i idealna je kao poslastica za sve prilike. Evo i kako da napravite laganu kremastu tortu:
Sastojci:
2 velika jajeta
100 g šećera
1 vanilin šećer
200 g višenamenskog brašna
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
250 ml slatke pavlake
Recept:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite kalup za torte uljem ili stavite papir za pečenje. U posudi umutite jaja dok ne postanu veoma gusta. Umešajte šećer i vanilin šećer dok se dobro ne sjedine.
Prosejte brašno, prašak za pecivo i so u posebnu posudu. U mešavinu jaja dodajte mešavinu brašna iz 3 puta, naizmenično sa slatkompavlakom, mešajući dok se ne sjedine. Sipajte testo u pripremljeni kalup.
Pecite u zagrejanoj rerni dok čačkalica ne izađe čista, 30 do 40 minuta. Presecite patišpanj na dva dela dok se ne ohladi pa umutite šlag od slatke pavlake i premažite patišpanje, pa ih spojite. Uživajte!
Bonus video:
(Espreso/J.R)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!





