Prava srpska gibanica se sprema samo ovako: Niko ne zna za trik koji je čini neodoljivom, ovo je ispravan način
Gibanica, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

ZABORAVLJENI RECEPT

Prava srpska gibanica se sprema samo ovako: Niko ne zna za trik koji je čini neodoljivom, ovo je ispravan način

Probajte i uverite se koliko je neodoljiivo hrskava

Objavljeno:

Gibanica je jedan od omiljenih obroka našeg naroda, a može da posluži kao idealna večera ili doručak. Iako se pravi na razne načine, mi vam donosimo stari recept po kojem ispadne uvek najukusnija. Probajte i uverite se koliko je neodoljiivo hrskava.

Sastojci:

  • 500 gr gotovih kora
  • 500 gr sitnog sira
  • 3-5 jaja
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja kisele vode (obična voda sa dve kašičice praška za pecivo)
  • 1/2 šolja ulja
  • 1 kašičica soli

Kako se priprema?

Promešajte jaja, jogurt, vodu, ulja i so u jednoličnu masu. Prvo malo izmutite jaja, pa onda dodajte ostalo. Raširi se jedna kora na radni sto i poprska se ravnomerno sa malo sitnog sira. Preko ove se stavi druga kora i opet se poprska sa malo sitnog sira, pa treća i sve tako dok se kore i sir ne potroše. Znači, sve kore jedna preko druge.

Onda se uviju u rolat i podele sa malim zasecima na deset jednakih delova. Onda se oštrim nožem iseku parčići. Kako isečete parče, tako ga stavite u pleh, sa sirom stranom prema dole. Podgrejte sve parčiće jedan do drugoga u dva reda, ako je pleh dugačak. Ako je okrugli, onda ređajte naokolo i završavate u sredini.

Dobro prelijte rolate sa prelivom, tako da svaki istu količinu preliva. Pecite oko 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Bonus video:

05:56

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI

(Espreso/ Stil/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.