slatkiš
Ovakvu krempitu jeli ste samo kod bake: Spremite ukusnu poslasticu koja će se svideti vašim najmilijima
Ovu sočnu, kremastu i tradicionalnu poslasticu možete napraviti za samo 30 minuta
Iako mnogi misle da za pripremu krempita treba izdvojiti jako mnogo vremena, ovaj recept dokazuje da to baš i nije tako. Ovu sočnu, kremastu i tradicionalnu poslasticu možete napraviti za samo 30 minuta, a treba vam samo sedam sastojaka.
Sastojci:
- 200 g šećera
- 2 pudinga od vanile
- 1 lisnato testo
- 6 jaja
- 4 kašike brašna
- 1,4 l mleka
- Šećer u prahu
Priprema:
Odvojiti žumanca od belanaca i pomešati ih sa 150 g šećera, prahom za puding, brašnom i 4 dl mleka. Prokuvajte u litru ključalog mleka kao puding. Umutiti belanca i 5 dag šećera u čvrst sneg i lagano umešati u vruću kremu. Tanko razvaljajte lisnato testo, izbockajte ga viljuškom i pecite na poleđini pleha na 180°C 10 do 15 min. Gotovo lisnato testo prepoloviti i jednu polovinu namazati kremom, a drugu iseći na kockice i poređati na kremu.
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




