Uživajte u slasnim zalogajima: Ukusan doručak bez brašna, gotov za pola sata, nećete znati kad vam je dosta
Foto: Aleksandar Tomic / Alamy / Alamy / Profimedia

prijatno

Uživajte u slasnim zalogajima: Ukusan doručak bez brašna, gotov za pola sata, nećete znati kad vam je dosta

Ako vam treba recept za izdašne i ukusne domaće mafine za doručak ili večeru, ovaj ne smete da propustite.

Objavljeno:

Mafini su uvek dobar izbor za doručak ili večeru, a neizostavni su i kad nam stižu gosti ili nam je potrebno brzo posluženje za posebne prilike poput slavlja.

Postoji mnogo različitih recepata za slane mafine, a uglavnom je među sastojcima brašno, ali ono nije neophodno da biste dobili ukusno i zasitno domaće pecivo.

Upravo je takav i recept koji vam predstavljamo u nastavku, a rezulat su neodiljivi i slasni mafini, koje omžete da spakujete i za posao.

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 2 jajeta
  • ulje po potrebi
  • 2 crvena paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • listići šunke po želji (ne manje od 10)
  • 150 g kačkavalja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 4 struka nane

Priprema

  1. Izrendajte tikvice i stavite ih u posudu obloženu papirnim ubrusom kako bi se ocedio višak tečnosti.
  2. Isecite sitno papriku, crni i beli luk, pa to sve prodinstajte na malo ulja dok luk ne postane staklast. Sklonite na stranu da se hladi.
  3. Umutite jaja, pa im dodajte šunku, kačkavalj izrendan po želji, prašak za pecivo, ohlađeno povrće i nanu. Promešajte i začinite po ukusu.
  4. Sipajte smesu u papirne korpice za pečenje u kalupu za mafine, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko pola sata.

Bonus video:

01:43

JEDNOSTVAN RUČAK UZ SLATKIŠ NA KRAJU NA ZLATIBORSKI NAČIN! Obradujte ukućane ovim receptom: Brzo, lako, a ukusno

(Espreso/Glossy/T.S.R./prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.