Pita bundevara po ovom receptu će vas raspametiti! Rastresita, puna bundeve, slatka, a fino osvežava!
Pita bundevara, Foto: Printscreen/Youtube/DomaćiRecepti

savršenstvo

Pita bundevara po ovom receptu će vas raspametiti! Rastresita, puna bundeve, slatka, a fino osvežava!

Pita bundevara je ono što nam prvo padne na pamet kad se spomene bundeva

Objavljeno:

Jesen se na našim pijacama prepoznaje i po bundevama. Iako se od nje mogu napraviti divne čorbe, potaži, variva… može se samo ispeći u rerni i biti savršena poslastica, ipak, Pita bundevara je ono što nam prvo padne na pamet kad se spomene bundeva.

Sastojci:

1 kg izrendane bundeve

500 g tankih kora za pitu

50 g ulja

100 g zaslađivača DIAMEL

10 g cimeta

tečni zaslađivač po ukusu

200 g vode

Nutritivni Sastav

100 g pite bundevare sadrži

Kilokalorije 169

Ugljeni hidrati 29 g

Proteini (belančevine) 4.2

Masti 3.9 g

Dijetna vlakna 3.8 g

Glikemijski indeks 44

Glikemijsko opterećenje 12.8

Bundeva
foto: Printscreen Youtube / Binin Sahan

Priprema:

Izrendanu bundevu pospite zaslađivačem i dobro promešajte. U čaši pomešajte vodu, ulje i tečni zaslađivač.

Svaku jufku pite pravite od tri kore. Broj jufki će zavisiti od debljine kora. Prvu koru premažite mešavinom ulja i vode, zatim stavite drugu koru i premažite je istom mešavinom. Na kraju stavite i treću koru i nju takođe premažite vodom i uljem.

Za svaku jufku koristite otprilike jednu petinu izrendane bundeve i rasporedite je tako da gornja trećina kora ostane nepokrivena. Pospite zaslađivačem DIAMEL i cimetom.

Francuzi prave pitu sa jabukama isključivo na ovaj način: Uvek dodaju ove sastojke koji daju sasvim poseban šmek

Savijajte jufku od sebe, ka vrhu kora, pa je prebacite u pleh u koji ste stavili papir za pečenje, kako se pita ne bi zalepila i kako ne biste dodavali dodatnu masnoću, podmazujući pleh. Savijene jufke premažite preostalom mešavinom vode, ulja i tečnog zaslađivača.

Bundevara
foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/VIKA-SIMPLE RECIPES

Stavite u rernu zagrejanu na 250 stepeni, pa je odmah smanjite na 200 i pecite dok pita lepo porumeni, oko 40 minuta.

Gotovu pitu poprskajte vodom, čim je izvadite iz rerne, dok je još vruća, kako kora ne bi pucala prilikom sečenja, pa prekrijte platnenom krpom i ostavite da se ohladi. Pažljivo je isecite i UŽIVAJTE!!!

Bonus video:

03:52

BRZE VESTI 11.02.2025.

(Espreso/J.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.