savršenstvo
Pita bundevara po ovom receptu će vas raspametiti! Rastresita, puna bundeve, slatka, a fino osvežava!
Pita bundevara je ono što nam prvo padne na pamet kad se spomene bundeva
Jesen se na našim pijacama prepoznaje i po bundevama. Iako se od nje mogu napraviti divne čorbe, potaži, variva… može se samo ispeći u rerni i biti savršena poslastica, ipak, Pita bundevara je ono što nam prvo padne na pamet kad se spomene bundeva.
Sastojci:
1 kg izrendane bundeve
500 g tankih kora za pitu
50 g ulja
100 g zaslađivača DIAMEL
10 g cimeta
tečni zaslađivač po ukusu
200 g vode
Nutritivni Sastav
100 g pite bundevare sadrži
Kilokalorije 169
Ugljeni hidrati 29 g
Proteini (belančevine) 4.2
Masti 3.9 g
Dijetna vlakna 3.8 g
Glikemijski indeks 44
Glikemijsko opterećenje 12.8
Priprema:
Izrendanu bundevu pospite zaslađivačem i dobro promešajte. U čaši pomešajte vodu, ulje i tečni zaslađivač.
Svaku jufku pite pravite od tri kore. Broj jufki će zavisiti od debljine kora. Prvu koru premažite mešavinom ulja i vode, zatim stavite drugu koru i premažite je istom mešavinom. Na kraju stavite i treću koru i nju takođe premažite vodom i uljem.
Za svaku jufku koristite otprilike jednu petinu izrendane bundeve i rasporedite je tako da gornja trećina kora ostane nepokrivena. Pospite zaslađivačem DIAMEL i cimetom.
Savijajte jufku od sebe, ka vrhu kora, pa je prebacite u pleh u koji ste stavili papir za pečenje, kako se pita ne bi zalepila i kako ne biste dodavali dodatnu masnoću, podmazujući pleh. Savijene jufke premažite preostalom mešavinom vode, ulja i tečnog zaslađivača.
Stavite u rernu zagrejanu na 250 stepeni, pa je odmah smanjite na 200 i pecite dok pita lepo porumeni, oko 40 minuta.
Gotovu pitu poprskajte vodom, čim je izvadite iz rerne, dok je još vruća, kako kora ne bi pucala prilikom sečenja, pa prekrijte platnenom krpom i ostavite da se ohladi. Pažljivo je isecite i UŽIVAJTE!!!
Bonus video:
(Espreso/J.R.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!





