obožavaćete ga
Ne postoji jeftiniji kolač od ovoga! Pravi se od dva starinska sastojka, a kombinacija ukusa je bomba
Umesto jabuka, možete koristiti kruške, šljive ili drugo voće
Ovaj kolač sa jabukama i cimetom je toliko ukusan a toliko jeftin.
Dodatak suvog grožđa daje mu posebnu notu i čini ga još bogatijim.
Umesto jabuka, možete koristiti kruške, šljive ili drugo voće. Možete dodati i orašaste plodove ili čokoladu za još bogatiji ukus.
Nema ograničenja!
Potrebno
Za biskvit:
2 jaja
100 gr šećera
30 ml ulja
2 kašike kisele pavlake
100 gr brašna
1 prašak za peciv
Još treba:
2 pudinga od vanile ili slatke pavlake
600 ml mleka + za puding malo
1 vanilin šećer
100 gr suvog groždja
Još treba:
3 manje jabuke na kockice
malo cimeta
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom pavlakom i uljem. Dodati brašno sa praškom za pecivo Skuvati puding u mleku pa ga malo prohladiti.
Jabuke iseckati na kockice i posuti cimet.
Obložiti manji pleh pek papirom pa sipati testo 2/3 a ostalo ostaviti,
Preko testa pobacati jabuke seckane pa puding rasporediti a odozgo suvo groždje. Završiti sa ostatkom testa.
Peći na 180 stepeni C oko 50 minuta. Prohladiti posuti prah šećerom i služiti, Vrhunsko!
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!






