ČISTA DESETKA
Kombinacijom čokolade i kokosa ćete dobiti najkremastiju poslasticu: Od ovog kolača voda kreće na usta (RECEPT)
Preukusne kokos štangle od kojih kreće voda na usta
Baka Jelena nam je ovog jutra poslala neodoljivi recept za poslasticu od koje kreće voda na usta.
Kombinacijom kokosa i čokolada ćete dobiti najkremastije - kokos štangle.
Posle dobrog ručka ćete se slatko zasladiti.
Ovo su potrebni sastojci:
BISKVIT:
3 jaja
100 gr šećera
50 ml ulja
100 ml jogurta
4 kašike brašna
1 puna kašika kakaa
1 prašak za pecivo
NADEV:
1/2 l mleka
100 gr šećera
2 vanilin šećera
1 puding od slatke pavlake
100 gr kokosa
PRELIV:
100 gr čokolade
2 kašike mleka
2 kašike ulja
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i kakao sa praškom za pecivo.
Dodati ulje i jogurt. Sve izmešati i peći u podmazanom plehu na 200 stepeni C 20-30 minuta.
U mleko dodati šećer i vanilin šečer pa zakuvati puding i kokos. Kad se ispeče kolač preliti sa kremom od kokosa i izravnati.
Preliti sa čokoladom pa ohladiti.
Prijatno i uživajte u najsočnijem kolaču.
Detaljnu pripremu pogledajte u videu:
Bonus video:
(Espreso/N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




