Kombinacijom čokolade i kokosa ćete dobiti najkremastiju poslasticu: Od ovog kolača voda kreće na usta (RECEPT)
Kokos štangle na tanjiru, Foto: Bakina kuhinja

ČISTA DESETKA

Kombinacijom čokolade i kokosa ćete dobiti najkremastiju poslasticu: Od ovog kolača voda kreće na usta (RECEPT)

Preukusne kokos štangle od kojih kreće voda na usta

Objavljeno:

Baka Jelena nam je ovog jutra poslala neodoljivi recept za poslasticu od koje kreće voda na usta.

Kombinacijom kokosa i čokolada ćete dobiti najkremastije - kokos štangle.

Posle dobrog ručka ćete se slatko zasladiti.

Ovo su potrebni sastojci:

Kokos štangle na tacni
Kokos štangle na tacnifoto: Bakina kuhinja

BISKVIT:

3 jaja

100 gr šećera

50 ml ulja

100 ml jogurta

4 kašike brašna

1 puna kašika kakaa

1 prašak za pecivo

NADEV:

1/2 l mleka

100 gr šećera

2 vanilin šećera

Priprema kokos štangli
Priprema kokos štanglifoto: Bakina kuhinja

1 puding od slatke pavlake

100 gr kokosa

PRELIV:

100 gr čokolade

2 kašike mleka

2 kašike ulja

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i kakao sa praškom za pecivo.

Dodati ulje i jogurt. Sve izmešati i peći u podmazanom plehu na 200 stepeni C 20-30 minuta.

Spremanje kokos štangli
Spremanje kokos štanglifoto: Bakina kuhinja

U mleko dodati šećer i vanilin šečer pa zakuvati puding i kokos. Kad se ispeče kolač preliti sa kremom od kokosa i izravnati.

Preliti sa čokoladom pa ohladiti.

Prijatno i uživajte u najsočnijem kolaču.

Detaljnu pripremu pogledajte u videu:

Bonus video:

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.