Stari način za pripremu ribe koji nema konkurenciju: Majstorski recept koji je potreban domaćicama za dobro jelo
Foto: Roman Razgoev / Alamy / Alamy / Profimedia

uživajte u svakom zalogaju

Stari način za pripremu ribe koji nema konkurenciju: Majstorski recept koji je potreban domaćicama za dobro jelo

Ovo je jelo svideće se mnogima

Objavljeno:

Ribu očistiti, izvaditi utrobu, iseći na komade širine dva prsta, raseći komade po kičmi, posoliti i ostaviti da riba stoji 1 sat. U šerpu staviti ulja, ribu uvaljati u brašno i pržiti na jakoj vatri.

Prženu ribu staviti na sito da se riba iscedi. Crni luk i marinat se stavlja po ukusu. Pripremi se više ili manje na kriške isečen luk.

U stakleni ili porculanski sud se složi red ribe i red luka dok se sva riba i luk ne slože.

Po želji se može dodati i malo belog luka. Tako složenu ribu i luk preliti s razblaženim sirćetom koje je prethodno bilo skuvano s lorberom i biberom pa rashlađeno.

Ribu i luk treba naliti ovim sirćetom do vrha.

Marinat je gotov za upotrebu već idućeg dana, a može se održati i nekoliko dana.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.