Ovo je tajna originalne srpske domaće supe: Ovako će vam uvek biti jaka, ukusna i zdrava! Oporaviće ceo organizam
Supa, Foto: Bakina kuhinja

probajte

Ovo je tajna originalne srpske domaće supe: Ovako će vam uvek biti jaka, ukusna i zdrava! Oporaviće ceo organizam

Nekada je bilo dobro poznato... Ručak počinje tanjirom vruće domaće supe. Ako biste se rado vratili u ovo doba morate znati koje su tajne pravljenja prave domaće supe.

Objavljeno:

Nekada nije pitanje ni vremena već su se ljudi odvikli od ove zdrave i korisne navike. Tanjir supe zdravlje znači... Pospešuje probavu, daje hranljive sastojke našem organizmu, leči od mnogih bolesti.

Ako želite da dobijete najbolju domaću supu morate da sledite sledeća pravila:

- Supa se pravi od starije živine ili goveđeg mesa, a ako možete da nađete šuplje goveđe kosti tim bolje. Za čorbe se uvek bira mlado meso, piletina i teletina.

- Da bi supa imala jak ukus potrebno je da meso i zelen stavite u hladnu vodu da se kuvaju. Za blaži ukus supe, a jači mesa stavite ga u vruću vodu i kuvajte.

- Najbolja supa je kad se pomešaju dve vrste mesa, govedina i parče piletine.

Ajnpren supa, Supa
foto: Printscreen/youtube/Kuhajmo zajedno

- Osim mesa dobru supu ne možemo zamisliti bez povrća kao što je šargarepa, peršunov koren, peršunov list, paškanat, celer, a so i biber stavljate po ukusu.

- Količina mesa zavisi od broja ukućana, a od prilike ide 150 g po osobi.

- Kad se sve stavi u lonac pojačati vatru dok sve ne proključa, a potom poklopiti i pustiti da se kuva oko 1 sat.

-Posebnu aromu domaćoj supi uvek daje crni luk. Očišćenu glavicu prepolovite na pola i blago zapeći direktno na ringli. Tako zapečen luk dodate u šerpu.

- Nikada ne dolivate u supu hladnu vodu, već uvek vruću, pa nastavite proces kuvanja. Da bi sve bilo dobro skuvano potrebno je kuvati bar 2 sata.

Supa
foto: Printscreen

- Uvek supu procedite, da biste ostranili parčiće od mesa koji plivaju najčešće po površini šerpe i da vam supa ne bi bila mutna.

- Skuvano povrće i meso procedite i u preručite u drugu posudu, a vodu od kuvanja, to jest supu, začinite biberom i dodajte rezance.

- Kuvano povrće i meso poslužite uz supu, zdravo je i ukusno.

Ukoliko poštujete ove osnove za najbolju domaću supu sigurno ćete postati pravi majstor u pripremi prave domaće supe.

Bonus video:

01:59

NAJBOLJE JE JESTI HRANU SA NAŠIH PROSTORA Nutricionista tvrdi da domaća hrana deluje blagotvornije na organizam iz OVOG RAZLOGA!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.