kakvo otkriće
Čokoladna torta koja se pravi za 25 minuta od samo 3 sastojka: Probajte ovaj recept i videćete da je moguće!
Uz ovaj recept svako može da bude majstor, a kada vidite koliko se lako sprema, ova torta će biti kraljica svake slave!
Jede vam se nešto slatko, domaće, ali nemate previše vremena za komplikovane recepte? Za vas imamo odličan predlog!
U pitanju je čokoladna torta neodoljivog ukusa, koja se sprema za samo 25 minuta.
Sastojci:
175 g crne čokolade
7 jaja
140 g maslaca
Priprema:
Zagrejte rernu na 130 stepeni. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Izlomite čokoladu na kocke i otopite na pari, pa kad se otopi umešajte na kocke isečen maslac. Mešajte dok se ne rastopi. Penasto umutite žumanca i dodajte ih lagano mešajući u ohlađenu smesu.
U drugoj posudi umutite čvrst sneg od belanaca, pa kašiku po kašiku dodajte u pripremljenu smesu. Mešajte lagano dok ne postane kompaktna. Izlijte je u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje, napunite je vrućom vodom do pola kalupa.
Pecite je oko 25 minuta, dok se površina ne obloži hrskavom koricom, a sredina ostane mekana. Ostavite je da se ohladi pa ukrasite bobičastim voćem po želji.
Bonus video:
(Espreso/J.R)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!





