Ovome neće odoleti nijedan gurman: Odlična ideja za nedeljni ručak, oduševite ukućane ovim sprecijalitetom
Foto: Natalia Danko / Panthermedia / Profimedia

prijatno

Ovome neće odoleti nijedan gurman: Odlična ideja za nedeljni ručak, oduševite ukućane ovim sprecijalitetom

Obradujte najmilije ukusnim ručkom

Objavljeno:

Sastojci (za 4 osobe)

  • 4 deblja svinjska kotleta (700 g)
  • 4 listića topljenog sira (40 g)
  • 40 g praške šunke
  • 1 veza mladog luka
  • 4 veća kuvana krompira
  • so
  • 1 supena kašika ulja
  • 200 g crnog hleba

Način pripreme

Oštrim nožem zasečemo kotlete i napravimo „džepove“. Njih puni­mo praškom šunkom i sirom, pa kotlete pečemo u rerni 20 minuta na 220°C.

Za to vreme, kuvani krompir isečemo na šire krugove i zapečemo na tiganju da dobije lepu boju.

Mladi luk operemo i odsečemo deo zelenog dela, a os­tatak isečemo uzduž, te ga kratko grilujemo.

Na dno tanjira stavimo lepezasto složene krugove krompira, preko njih stavimo kotlete, a na vrh polutke grilovanog mladog luka. Služiti uz krišku crnog hleba.

Vreme pripreme: 30 minuta

Bonus video:

01:43

JEDNOSTVAN RUČAK UZ SLATKIŠ NA KRAJU NA ZLATIBORSKI NAČIN! Obradujte ukućane ovim receptom: Brzo, lako, a ukusno

(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.