
NEĆETE pogrešiti
Recept za čorbu od praziluka: Kremasto zadovoljstvo savršeno za hladne dane - ukusno, a zdravo!
Fina čorba od povrća koju možete servirati uz dodatak hleba i uživati u bezglutenskom obroku
Zdrave čorbe od povrća odlično odgovaraju svakom godišnjem dobu, a ovu čorbu od praziluka lako ćete napraviti i kod kuće. Fina čorba od povrća koju možete servirati uz dodatak hleba i uživati u bezglutenskom obroku!
Sastojci:
- 10 dkg šunke
- 10 dkg crvenog luka
- 4 dkg maslaca
- 1 veza iseckanog peršuna
- 50 dkg praziluka
- 0,5 dl pavlake za kuvanje
- 1 žumance
- 5 dkg ribanog sira
- 3 dkg gustina
- soli i bibera po želji
Način pripreme:
Šunku i crveni luk izrezati na kockice pa propržiti na maslacu. Dodati na kolutiće izrezan, opran i očišćeni praziluk pa pržiti još nekoliko minuta. Doliti litru kipuće vode i kuvati 25 minuta.
Gustin, pavlaku i žumance dobro izmešati, usuti u čorbu i kuvati još 5 minuta. Ukrasiti iseckanim peršunom i sirom.
Bonus video:
(Espreso/ Krstarica/ Prenela: T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!