
prijatno
Posni sprecijalitet koji će ukusom osvojiti celu porodicu: Topi se u ustima, ovo mora da proba svaka domaćica
Ovaj recept vam može biti odlična ideja za današnji ručak
Sastojci (za 6 osoba)
- šaran od oko 3 kg
- 500 g pirinča
- 2 struka praziluka
- začin
- biber
- 2 dl belog vina
- so
Način pripreme
Pirinač skuvajte, isperite hladnom vodom da se zrna ne bi slepila, na pomešajte s proprženim lukom. Dodajte začin, so i biber po ukusu.
Šarana očistite, posolite i nafilujte s dve kašike kuvanog pirinča i zašijte.
U tepsiju ili đuveč stavite 3-4 daščice, položite šarana na njih, na stavite u zagrejanu rernu. Čim se šaran malo zapeče, prelijte ra šoljom tople vode i malo ulja. Zatim ga u nekoliko navrata prelivajte tečnošću iz tepsije.
Kada riba porumeni prelijte je više puta belim vinom.
Šarana poslužite na preostalom kuvanom pirinču.
Vreme pripreme: 50 minuta
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenela.B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!