Jeftina je, a sprema se manje od 20 minuta: Za ovu ribu tvrde da je najzdravija, a nije skuša
Foto: Filippo Carlot / imago stock&people / Profimedia

NJAM

Jeftina je, a sprema se manje od 20 minuta: Za ovu ribu tvrde da je najzdravija, a nije skuša

Mnogi ljudi više vole ovu vrstu ribe zbog pristupačne cene

Objavljeno:

Na našim tezgama je veliki izbor morskih plodova i raznih vrsta riba, uključujući i oslić.

Mnogi ljudi više vole ovu vrstu ribe zbog pristupačne cene i pogodnosti pri njenom spremanju, jer u odnosu na rečnu ribu oslić ima mnogo manje kostiju.

Sastojci (za 4 osobe)

50 g svežeg oslića

1 limun

1 veza peršuna

maslinovo ulje

so, biber

Način pripreme

Isecite ribu na vrlo tanke režnjeve i očistite od kostiju.

Stavite na tanjir za serviranje u jednom sloju i prelijte sokom od limuna. Posolite, pobiberite i prelijte sa malo maslinovog ulja.

Operite peršun, sitno ga iseckajte i pospite po ribi.

Pokrijte ribu folijom i ostavite nekoliko sati u frižideru.

U trenutku služenja ukrasite sa nekoliko kapara i sitnim, „trešnja“ paradajzom.

Vreme pripreme: 17 minuta

01:53

TAJNA SAVRŠENE RIBLJE ČORBE: U Kragujevcu održano 4. takmičenje u spremanju ovog specijaliteta! Trijumfovale rečne ribe!

(Espreso/Krstarica/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.