Ovo je najpoznatija Turska torta koju prave za svaki praznik! kremasta i lagana, recept iz stare kecelje
Torta Pasta Tarifi, Foto: Printscreen/Youtube/Nefis Yemek Tarifleri

SAVRŠENSTVO

Ovo je najpoznatija Turska torta koju prave za svaki praznik! kremasta i lagana, recept iz stare kecelje

U moru raznih kolača, jedan mađarski kida koliko je dobar sa čudnim nazivom “tasteri” – kombinacija čokolade i kakaa ostavlja bez daha dok se jede.

Objavljeno: 12:47h

Ne zaboravite svojim ukućanima da spremite neki desert koji će ih očarati toliko da će poludeti za njim i tražiti da im ga spremate barem jednom nedeljno.

U moru raznih kolača, jedan mađarski kida koliko je dobar sa čudnim nazivom “tasteri” – kombinacija čokolade i kakaa ostavlja bez daha dok se jede.

Osim njihovih domaćica, ne možemo da zaboravimo da spomenemo i da su Turkinje vrsne domaćice, a to potvrđuje njihova torta Pasta Tarifi.

Ništa čokoladnije i ukusnije niste jeli do sada.

Zasladiće vas u sekundi i to odmah posle dobrog ručka.

Potrebni sastojci sa receptom:

Za koru:

brašno – 300 grama

jaja – 4

kakao u prahu – 4 supene kašike

šećer – 1 šolja

sveže mleko – 200 mililitara

ulje – 1 šoljica

prašak za pecivo – 7 grama

Za fil treba:

brašno – 8 supenih kašika

sveže mleko – 1 litar

vanila – 1 ampula

šećer – 7 supenih kašika

Za glazuru treba:

maslac – 1 supena kašika

sveže mleko – 1 šoljica

čokolada – 200 grama

Priprema:

Koru pripremate tako što umutite šećer sa jajima. Neprestano mešajte, dodajte mleko, kakao i ulje.

Na kraju dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i dobro promešajte.

Smesu sipajte u kockast kalup ili pleh.

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

Smesu izlijte u pleh i pecite 15-20 minuta.

Sada sledi priprema fila.

Mleko sipajte u manju šerpu, dodajte vanilu, šećer i uz neprestano mešanje dodajte i brašno.

Sa dobijem gustim filom dok je vruć prelijte pečenu koru.

Kada to uradite tortu stavite na hladno mesto i sačekajte da se fil stegne.

Glazuru spremite tako što ugrejete sveže mleko, dodajte čokoladu sa maslacem i kuvate dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Glazuru prelijte preko torte.

Uživajte u ovoj kremastoj poslastici.

Bonus video:

01:38

Grobari, slavlje, Partizan, Olimpija, Milano, Evroliga

(Espreso/J.R)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.