SAVRŠENSTVO
Ovo je najpoznatija Turska torta koju prave za svaki praznik! kremasta i lagana, recept iz stare kecelje
U moru raznih kolača, jedan mađarski kida koliko je dobar sa čudnim nazivom “tasteri” – kombinacija čokolade i kakaa ostavlja bez daha dok se jede.
Ne zaboravite svojim ukućanima da spremite neki desert koji će ih očarati toliko da će poludeti za njim i tražiti da im ga spremate barem jednom nedeljno.
U moru raznih kolača, jedan mađarski kida koliko je dobar sa čudnim nazivom “tasteri” – kombinacija čokolade i kakaa ostavlja bez daha dok se jede.
Osim njihovih domaćica, ne možemo da zaboravimo da spomenemo i da su Turkinje vrsne domaćice, a to potvrđuje njihova torta Pasta Tarifi.
Ništa čokoladnije i ukusnije niste jeli do sada.
Zasladiće vas u sekundi i to odmah posle dobrog ručka.
Potrebni sastojci sa receptom:
Za koru:
brašno – 300 grama
jaja – 4
kakao u prahu – 4 supene kašike
šećer – 1 šolja
sveže mleko – 200 mililitara
ulje – 1 šoljica
prašak za pecivo – 7 grama
Za fil treba:
brašno – 8 supenih kašika
sveže mleko – 1 litar
vanila – 1 ampula
šećer – 7 supenih kašika
Za glazuru treba:
maslac – 1 supena kašika
sveže mleko – 1 šoljica
čokolada – 200 grama
Priprema:
Koru pripremate tako što umutite šećer sa jajima. Neprestano mešajte, dodajte mleko, kakao i ulje.
Na kraju dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i dobro promešajte.
Smesu sipajte u kockast kalup ili pleh.
Rernu zagrejte na 180 stepeni.
Smesu izlijte u pleh i pecite 15-20 minuta.
Sada sledi priprema fila.
Mleko sipajte u manju šerpu, dodajte vanilu, šećer i uz neprestano mešanje dodajte i brašno.
Sa dobijem gustim filom dok je vruć prelijte pečenu koru.
Kada to uradite tortu stavite na hladno mesto i sačekajte da se fil stegne.
Glazuru spremite tako što ugrejete sveže mleko, dodajte čokoladu sa maslacem i kuvate dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Glazuru prelijte preko torte.
Uživajte u ovoj kremastoj poslastici.
Bonus video:
(Espreso/J.R)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!





