čokoladna i kremasta
Rabin tortu apsolutno svi vole! Najkremastija je na svetu, gotova je brzo, a prava ode na slavama (RECEPT)
Ako volite čokoladne torte, ovu poslasticu ćete obožavati.
Za Braon tortu vam ne treba mnogo sastojaka, ali je čokoladna naravno broj jedan. Vrlo je kremasta, a lako se pravi što obično nije slučaj.
Potrebno je
12 jaja
400 g čokolade
250 g šećera
250 g mlevenog keksa
350 g putera
500 g šlaga
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite puter sa šećerom. Umešajte žumanca, mleveni keks i otopljenu čokoladu. Zasebno sjedinite belanca pa ih umutite sa prethodnom smesom. Podelite na 2 dela. Prvi deo odložite u frižider, a od druge polovine ispecite 4 korice.
Pleh obložite papirom za pečenje. Pecite korice u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite šlag. Ređajte redosledom kora fil šlag. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Dekorišite tortu po izboru.
Prijatno!
Pogledajte i recept za Medovik tortu, najlađu poslasticu koju ste ikada jeli.
Bonus video:
(Espreso/J.R)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!





