Rabin tortu apsolutno svi vole! Najkremastija je na svetu, gotova je brzo, a prava ode na slavama (RECEPT)
Rabin torta, Foto: Printscreen/youtube/ Prakticna zena

čokoladna i kremasta

Rabin tortu apsolutno svi vole! Najkremastija je na svetu, gotova je brzo, a prava ode na slavama (RECEPT)

Ako volite čokoladne torte, ovu poslasticu ćete obožavati.

Objavljeno:

Za Braon tortu vam ne treba mnogo sastojaka, ali je čokoladna naravno broj jedan. Vrlo je kremasta, a lako se pravi što obično nije slučaj.

Potrebno je

12 jaja

400 g čokolade

250 g šećera

250 g mlevenog keksa

350 g putera

500 g šlaga

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite puter sa šećerom. Umešajte žumanca, mleveni keks i otopljenu čokoladu. Zasebno sjedinite belanca pa ih umutite sa prethodnom smesom. Podelite na 2 dela. Prvi deo odložite u frižider, a od druge polovine ispecite 4 korice.

Pleh obložite papirom za pečenje. Pecite korice u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite šlag. Ređajte redosledom kora fil šlag. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Dekorišite tortu po izboru.

Prijatno!

Pogledajte i recept za Medovik tortu, najlađu poslasticu koju ste ikada jeli.

Bonus video:

37:01

CENTRALNI DNEVNIK 16.01.2025

(Espreso/J.R)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.