probajte
Turci samo ovako prave pasulj: Nema uopšte mesa, umesto njega, oni stavljaju ovu stvar i još je ukusniji!
Služi se na sobnoj temperaturi ili hladan, a servira se sa malo soka od limuna preko i peršunom
Barbunija Pilaki je tradicionalni turski specijalitet, odnosno pasulj dinstan na maslinovom ulju sa lukom, belim lukom i paradajzom.
Ovo je veoma ukusno jelo, koje turci rado jedu kao lagani ručak, deo meza ili prilog pečenom mesu ili ribi. Služi se na sobnoj temperaturi ili hladan, a servira se sa malo soka od limuna preko i peršunom.
Sastojci:
500g šarenog pasulja
3 šargarepe
2 glavice crnog luka
1 zelena paprika
4 čena belog luka
3 kašike maslinovog ulja
pola kašičice šećera
1 šolja tople vode
šaka peršuna
so i biber
svež limun
Priprema:
Potopite pasulj u vodi veče pre pripreme. Ujutru procedite pasulj i kuvajte ga dok ne omekša. U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje i dodajte iseckanu šargarepu. Ostavite da se dinsta nekoliko minuta, a potom dodajte luk i papriku. Krčkajte sve zajedno oko pet minuta. Dodajte paradajz, beli luk i šolju tople vode. Začinite po ukusu. Nakon što pasulj proključa, ostavite da se kuva još desetak minuta. Sada ovoj smesi sa povrćem dodajte skuvan pasulj. pokrijte šerpu poklopcem ali napola i ostavite ovaj secijalitet da se krčka oko pola sata. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!