recept
Mekane domaće lepinje: Idealne za doručak ili večeru
Zagrejte ulje u tiganju i pržite lepinje sa obe strane dok ne porumene
Domaće lepinje se jednostavno prave, a možete da ih jedete uz suhomesnato, namaze po želji ili same.
Sastojci:
60 ml mleka
60 ml vode
1 kašičica kvasca
1/2 kašičice šećera
1 jaje
1 kašičica soli
600 g brašna
50 ml otopljenog putera
Recept za mekane domaće lepinje:
Kako biste napravili lepinje, dodajte kvasac i šećer u toplu vodu. Ostavite dok ne nabubri. Pripremite testo tako što ćete da pomešate mleko, vodu, šećer i kvasac u činiji. Ostavite da se digne.
Zatim dodajte so, jaje i brašno. Malo promešajte pa dodajte puter i zamesite testo. Ostavite sat vremena da testo naraste.
Dignuto testo podeliti na komade i razvijajte rukama. Zagrejte ulje u tiganju i pržite lepinje sa obe strane dok ne porumene. Uživajte!
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!