recept
Krompir na portugalski način sa šunkom i sirom: Recept koji svaka domaćica mora da proba
Pecite u rerni na 180 stpeni oko pola sata
Krompir na portugalski način je poput pice, samo još uksniji.
Sastojci:
5 krompira, oljuštenih i iseckanih na kolutove
200 g maslina
5 jaja
300 g rendanog kačkavalja
700 ml mleka
300 g šunke, iseckane na trakice
1 kašičica origana
2 luka, isečena na kolutove
3 kašike brašna
3 kašike putera
muskatni oraščić po ukusu
1/2 veze peršuna, iseckanog
1/2 kašičice crnog bibera
so po ukusu
Recept za krompir na portugalski način:
Kako biste napravili krompir na portugalski način, prvo posolite vodu u loncu i skuvajte krompir. U međuvremenu u tiganju sa malo ulja propržite luk i prebacite ga u činiju. Nakon toga otopite puter, pa ubacite brašno, promešajte pa sipajte mleko i narendajte malo muskatnog oraščića. Posolite po ukusu.
U vatrostalnu posudu poređajte kolutove kuvanog krompira. Preko njih rasporedite smesu brašna i mleka. Preko toga pospite iseckani peršun, pa rasporedite šunku. Preko nje rasporedite prženi luk, a preko njega rendani kačkavalj.
Poređajte po površini iseckane masline i stavite kuvana jaja isečena na kolutove. Pospite na kraju origanom. Pecite u rerni na 180 stpeni oko pola sata. Izvadite iz rerne i kada se malo prohladi uživajte.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!