vrlo dekorativno!
Vazdušasto slatko testo sa jabukama po bakinoj recepturi: Lisnato pecivo kakvo još niste probali, topi se u ustima
Ovo slatko lisnato pecivo pored toga što je vrlo ukusno i mekano, vrlo ej dekorativno pa ga možete peckati za razna slavlja i vašu trpezu učiniti spektakularnom
Lisnata testa obično pravimo u slanim varijantama, međutim, baka Jela nam je podelila recept za vrlo dekorativno slatko lisnato pecivo sa jabukama i cimetom.
Poslastica koja se lako pravi, a cela kuća će mirisati. Ukoliko volite slatka testa, imamo još jedan recept koji morate probati.
Potrebno je:
gotovo testo
2 jabuke
2 kašike šećera
2 kašičica cimeta
Priprema:
Testo razviti za pola prsta debljine pa svako testo podeliti na 4 dela- Jabiukama odstraniti semenke pa ih iseći na krugove. birajte manje jabuke.
Izmešati šećer i cimet pa svaki krug uvaljati. Na svaku četvrinu testa staviti krugove jabuka pa ih zaseći na svakom uglu.
Krajeve svakog ugla prebaciti preko jabuke i pritisnuti u sredunu jabuke, U sredinu stavite po jednu smrznutu višnju.
Premazati po želji žumancetom pa peći na 220 stepeni C 30 minuta da lepo zarumene- Posuti prah šećerom i služiti tople. Uzivajte prelepe su
Bonus video:
(Espreso/T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!