trik
DODAJTE OVO U SLATKO TESTO I IZLUDITE SVOJE GOSTE: Trik kako da vam USKRŠNJE PECIVO ispadne kao KOD POSLASTIČARA
Ako želite da napravite najbolja peciva obavezno u testo dodajte začin koji će mu poboljšati ukus.
Približava se katolički, ali i pravoslavni Uskrs, a svi znamo da se tada najviše mesi testo, jer se pripremaju slatke pogače i peciva. Ali, da li ste znali koji začin se obavezno dodaje u testo kako bi ono imalo bolji ukus?
U pitanju je so. Možda vam deluje kao da to nije bitan sastojak za slatka testa, ali on će peciva i pogače učiniti mnogo ukusnijim.
Кako deluje so u slatkom testu?
Poboljšava ukus
So zaista ističe ukus ostalih sastojaka, čineći pecivo ukusnijim. Takav ukus i povezivanje sastojaka ne možete dobiti sa drugom namirnicom.
Testo se lakše oblikuje
Čuva vlagu
So pomaže da testo zadrži vlagu, čineći pecivo ukusnijim. Ovo je posebno važno za poslastice koje se pune filom ili voćem, jer bez soli punjenje može da bude suvo.
Кako dodati so?
Važno je da ne preterujete kada solite testo. Višak može da učini pecivo bezukusnim, a prava količina je pola kašičice.
BONUS VIDEO:
(Espreso/ Stvar ukusa/ Prenela I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!