LAKO, BRZO I UKUSNO
Savršena letnja poslastica od napolitanki koju ćete obožavati: Ne treba ni mikser, ni rerna, a ukus fantazija
Umesto klasične kore za ovaj dezert vam trebaju napolitanke provučene kroz mleko, a fil je savršeno lagan i kremast
Umesto klasičnog biskvita, u letnjim mesecima se okrećemo dezertima s korom od keksa, piškota i napolitanki, koje umočene u mleko postaju lagana i sočna baza za fil.
Danas vam predstavljamo jedan takav domaći kolač koji se pravi očas posla, veoma brzo i jednostavno, a nije vam potreban čak ni mikser.
Samo pažljivo pratite uputstvo korak po korak iz recepta i za tili čas ćete na stolu imati poslasticu neverovatnog ukusa i zanimljive teksture.
Sastojci:
- 100 ml mleka
- 600 g napolitanki po ukusu
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 1 limun
- 50 g gustina
- 500 ml mleka
- 80 g bele čokolade
Priprema
Isecite napolitanke na željenu dužinu, pa ih nakratko umačite u mleko i ređajte uz unutrašnje zidove kalupa za tortu, koji ste prethodno obložili pek-papirom. Ređajte u koncentrične, sve manje krugove dok ne pokrijete dno.
Odvojte žumanca od belanaca, pa žumanca ubacite u šerpicu, dodajte šećer i limunov sok, pa mešajte na vatri. U međuvremenu dodajte gustin i mešajte dok se ne razmuti. Nalijte mleko, pa kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne.
Izlomite belu čokoladu, pa je dodajte ovoj smesi i mešajte dok se ne otopi. Prelijte ovim filom poređane napolitanke i poravnajte špatulom. Prekrijte prozirnom folijom i stavite u frižider da se stegne.
Po želji možete ukrasiti kokosovim brašnom i listićima limuna.
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!