Slasno
OVA ALEKSANDAR TORTA IZUVA IZ CIPELA: Ne zna se dal' je BOLJEG UKUSA ili IZGLEDA, kao da je pravo sa DVORA STIGLA
Ako nemate slatke trešnje, jednu so šećera pomešajte sa malo vode, pa dodajte odmrznute i oceđene višnje, pa kuvajte kao za desert, dodajte željenu količinu fila.
Ako nikad niste probali Aleksandar tortu, sada je pravo vreme.
Sastojci
KORE:
10 belanaca
200 gr šečera
150 gr seckanih oraha
50 gr mlevenih oraha
1 kašika mlevene plazme
FIL:
200 gr šećera
20 gr želatina
4 zumanca
2 rakijske čašice mleka
50 gr čokolade za kuvanje
nekoliko kašika slatkog od višanja
ZA PREMAZIVANJE CELE TORTE:
250 ml slatke pavlake
ili:
4 kesice šlaga
Priprema
Umutiti belanca sa šećerom, dodati seckane i mlevene orahe, pa jednu kašiku mlevenog keksa podeliti na 4 jednaka dela, pa svaki deo posebno peći na 220 stepeni.
2.
Fil: Umutiti kremu sa šećerom, dodati želatin otopljen po uputstvu na etiketi, umućeno žumance i mleko podeliti na 3 dela.
3.
Prvi deo - ostavite kako jeste.
2. deo - dodati otopljenu čokoladu.
3. deo - malo soka od višanja (ili malo slatke trešnje - nekoliko kašika, po ukusu)
4.
Fil: kora+braon fil+kora+beli fil+kora+fil od višanja+kora.
Celu tortu ukrasite slatkom pavlakom ili glazurom, ukrasite je po želji.
5.
Ako nemate slatke trešnje, jednu so šećera pomešajte sa malo vode, pa dodajte odmrznute i oceđene višnje, pa kuvajte kao za desert, dodajte željenu količinu fila.
(Espreso/Coolinarka/prenela PV.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!