probajte
ISKUSAN ITALIJANSKI KUVAR OTKRIO RECEPT ZA NAJBOLJI RIŽOTO: Potrebno je samo PAR SASTOJAKA i imaćete UKUSAN RUČAK
Rižoto spada u specijalitete italijanske kuhinje čija je priprema jednostavna
Rižoto je poznato italijansko jelo, a možete da ga služite kao prilog ili zaseban obrok. Dobro je pozanto da rižoto ne možete da napravite bez bujona, parmezana i putera, a predlažemo vam da isprobate i recept čuvenog kuvara Đenara Kontalda.
Napravite rižoto sa limunom i komorčem, a savršena komabinacija sastojaka čini ovo jelo neodoljivim. Mirisi se fantastično uklapaju, a ne postoji osoba koja neće želeti da proba.
Sastojci:
1 komorač
1 šalotka (vrsta crnog luka)
250 g pirinča
2 limuna
500 ml bujona
50 g parmezana
40 g putera
1 veza peršuna
Recept za rižoto sa limunom:
Isecite komorač na pola, pa malo izdubite sredinu. Sitno ga iseckajte, kao i šalotku. Umesto šalotke možete da koristite i crni luk. U šerpi zagrejte maslinovo ulje, pa propržite seckanu šalotku. Kada omekša dodajte seckani komorač.
Kada i komorač omekša dodajte pirinač i sok od 1,5 limuna. Kuvajte par minuta, uz mešanje, pa postepeno sipajte bujon. Prvo sipajte dve kutlače, pa kada ispari sipajte još jednu. Kuvajte uz neprestano mešanje dok bujon ne ispari. Sipajte još jednu kutlaču i nastavite da kuvate. Kada je pirinač gotov sklonite sa šporeta i dodajte parmezan, kao i puter.
Zatim sipajte par kašika bujona i promešajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Poklopite i ostavite da odmori 5 minuta. Zatim dodajte seckani peršun i promešajte. Poslužite, pa ponovo pospite parmezanom i prelijte maslinovim uljem.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!