RECEPT
KLAFUTI JE FRANCUSKI VOĆNI DESERT KOJI MORATE PROBATI: Zaljubićete se na PRVI ZALOGAJ, ukus koji je osvojio SVET
Neodoljivi i sočni tradicionalni francuski desert, za sve sladokusce.
Klafuti je voćni desert koji će vas oboriti s nogu svojim prefinjenim ukusom punim voća. Umesto borovnica možete staviti i trešnje ili jagode, ukus je prava fantazija.
Potrebno je:
- 400 borovnica
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 150 g brašna
- 200 ml slatke pavlake
- 100 ml mleka
- 70 g putera
- 1 vanilin šećer
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- i još 20g putera
- kao i 50g šećera za premazivanje kalupa
Priprema: Rernu zagrejte na 170 stepeni. Kalup za pečenje namažite puterom i pospite kristal-šećerom. Jaja penasto umutite sa šećerom, dodajte pavlaku, mleko, vanilin šećer, prašak za pecivo, otopljen puter, so i na kraju brašno. Sve dobro izmešajte. Borovnice složite u kalup i prelijte dobijenom smesom. Pecite kolač na 170 stepeni oko 25-30 minuta. Bon appetit!
BONUS VIDEO:
(Espreso / Alo trpeza / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!