PRIPREMA
MLEČNI KOLAČ KOJI PODSEĆA NA TRILEĆE: Laka priprema, ukus NEZABORAVAN, morate da probate
Obavezno isprobajte i recept za mleče kolače sa karamelom jer smo sigurni da ćete se oduševiti ukusom
Mlečni kolači su jednostavni za pripremu, a lagani su, pa su idealni kada su napolju vrućine. Jeste da ništa ne može da zameni sladoled, ali i mlečni kolači će vam prijati. Mi vam predlažemo da isprobate ovaj recept za kolač sa karamelom koji uspeva i potpunim početnicima u kuhinji.
Sastojci:
Za karamel sos:
100 g šećera
50 ml vode
1 kašika soka od limuna
Za mlečni fil:
3 jajeta
2 žumanceta
60 g šećera
350 ml mleka
1 kašičica ekstrakta vanile
Za testo:
2 jajeta
1/2 kašičice soka od limuna
50 g šećera
50 g brašna
1 kašika mleka
1 kašika ulja
Recept za mlečne kolače sa karamelom:
Za karamel sos: U šerpu sipajte šećer i vodu, a onda i sok od limuna. Kuvajte dok ne dobije braon boju, ali nemojte da mešate. Sipajte karamelu u desertne čaše (samo da pokrijte dno).
Za mlečni fil: U posudi pomešajte jaja i žumanca, pa dodajte šećer i umutite. Sipajte vanilu, ponovo sjedinite, pa sipajte i mleko. Procedite fil i sklonite penu, pa sipajte u čaše do pola.
Za testo: Odvojite žumanca i belanca, pa žumanca kratko umutite sa sokom od limuna. Postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte žumanca i sjedinite mikserom, pa sipajte prosejano brašno. Pomešajte mleko i ulje i dodajte u fil, pa lepo sjedinite. Sipajte preko mlečnog fila.
Pecite kolače: Poređajte čaše u vatrostalnu posudu, pa sipajte vodu do pola. Pecite u zagrejanoj rerni na 150°C oko 50 minuta. Ohladite 2-3 sata i služite.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!