OVIH 5 STAVRI NIKADA NE BI TREBALO DA PERETE DETERDŽENTOM ZA SUDOVE: Mnoge domaćice greše jer ne znaju da je LOŠE
Sunđer, Foto: Profimedia

pažnja

OVIH 5 STAVRI NIKADA NE BI TREBALO DA PERETE DETERDŽENTOM ZA SUDOVE: Mnoge domaćice greše jer ne znaju da je LOŠE

Postoji razlog zašto se mnogi profesionalni perači prozora oslanjaju na deterdžent za suđe kako bi uklonili prljavštinu koja je mesecima nastajala na prozorima, ali...

Objavljeno:

Nije ni čudo što deterdžent za suđe ne koristimo samo pranje prljavog posuđa. Relativno je jeftin i ne zauzima previše prostora na kuhinjskom pultu. Međutim, dok je deterdžent za suđe odličan za više stvari, on nije najbolji izbor za sve u vašem domu.

Deterdženti, zapravo razbijaju prljavštinu tako da se ne može vratiti na ono što se čisti, kao što bi moglo biti u mašini za pranje veša kada voda iscuri. Ta razlika znači da su deterdženti prejaki za neke materijale.

Evo šta ne treba prati deterdžentom za pranje sudova:

Parket

Drveni podovi u vašem domu mogu biti izgrebani i prljavi ako se ne održavaju na pravi način. Da biste ih pravilno očistili, počnite metenjem ili usisavanjem da biste uklonili prašinu koji bi mogli ostaviti mikroskopske ogrebotine na površini.

Zatim prebrišite podove nežnim sredstvom za čišćenje napravljenim za drvene podove. „Važno je odabrati pravo sredstvo za čišćenje podova od tvrdog drveta“, kaže Brus Džonson, stručnjak za restauraciju drveta u kompaniji Minvak. ,,Vaša voda sa deterdžentom za pranje sudova to neće učiniti - i može ostaviti trag."

Parket
foto: Printscreen/Youtube/udarnevestibalkana

Posuđe u mašini za pranje sudova

Pranje sudova sa deterdžentom za suđe uvek treba da donese uspeh, zar ne? Pogrešno. Ispostavilo se da su oblaci pene koji tako dobro rade u vašoj sudoperi zaista loši za vašu mašinu za pranje sudova, koja nije napravljena da podnese sve te mehuriće.

Eksperti preporučuju korišćenje deterdženta posebno dizajniranog za mašine za pranje sudova, koji je formulisan da pruži najbolje iskustvo čišćenja vašeg posuđa i pribora.

Pas

Pitate se kako da se nosite sa prljavim, smrdljivim neredom, tj. vašim preslatkim psom? Ne posežite za deterdžentom za suđe.

Nije da nije bezbedno, ali te moći uklanjanja ulja koje ga čine tako efikasnim protiv industrijskog blata su previše oštre za redovnu upotrebu i mogu isušiti kožu i dlaku vašeg psa. Nije dobra ideja ni da uzmete svoj šampon. Pošto je formulisan za ljudski pH nivo, može da iritira kožu vašeg psa.

Ogledala

Postoji razlog zašto se mnogi profesionalni perači prozora oslanjaju na deterdžent za suđe kako bi uklonili prljavštinu koja je mesecima nastajala na prozorima - on radi na prozorima kao na čašama za vino, izvlačeći prljavštinu i ulje na površinu.

Ali osim ako niste voljni da crevom isperete svoja ogledala da biste isprali deterdžent, gotovo je nemoguće obrisati magloviti trag koji ostavlja za sobom. „Deterdžent za sudove ima način da ostavi tragove ako se ne ispere“, kaže Džesika Ek iz Američkog instituta za čišćenje.

Vaš automobil

Auto farba uklanja sve, od leda na putu i ​​drugih hemikalija do tuče i grmlja koje ste zakačili u prolazu, ali operite ga deterdžent za sudove i neće proći mnogo vremena pre nego što trajno oštetite završni sloj.

To je zato što deterdžent za sudove uklanja zaštitni premaz koji je proizvođač naneo na boju, ostavljajući je podložnom bledenju i oksidaciji, što isušuje završni sloj, prenosi Reader's Digest.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/NajŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.