OVA 3 SASTOJKA DOMAĆICE UVEK DODAJU U MLEVENO MESO, A NE TREBA: Pokvariće ukus faširanih šnicli, obratite pažnju
Faširane šnicle, Foto: PRINTSCREEN/YT/مطبخنا اليمني OUR YEMENI KITCHEN

savet

OVA 3 SASTOJKA DOMAĆICE UVEK DODAJU U MLEVENO MESO, A NE TREBA: Pokvariće ukus faširanih šnicli, obratite pažnju

Napravite najukusnije faširane šnicle po receptu poznate ruske kuvarice

Objavljeno: 19:33h

Mnoga srpska jela sadrže mleveno meso, a kako ono nije skupo često se hrana pripremljena od ove namirnice može naći na trpezi. Ono što se najviše priprema su ćufte i faširane šnicle. Mnoge srpske domaćice u faširane šnicle dodaju jaja, prezle, luk... a ruska kuvarica Julija Arhipova predlaže da to ne radite, jer meso neće biti sočno.

Evo zašto ne treba dodavati jaja

Jaja se često stavljaju u mleveno meso kada pripremate faširane šnicle kako bi delovalo kao da je količina veća, ali ona samo čine da meso bude gumeno.

Faširane šnicle
foto: Printscreen/Youtube/peaceful_cooking

Evo zašto ne treba dodavati crni luk

Problem sa lukom je što on može da nadjača prirodni ukus mesa. Umesto da ga dodajete u mleveno meso, vi ga poslužite uz jelo.

Evo zašto ne treba dodavati hleb

Hleb natopljen u vodi ili mleku može uzrokovati da faširane šnicle budu tvrde i tamne. Ako ga izbacite meso će biti sočnije.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.