OVA BOSANKA SE ODREKLA ĆERKE I ZETA PREKO NOVINA, A SVI BRUJE O RAZLOGU: Nije imala MILOSTI za njih, kakva SUROVOST
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ ITV STORY

svađa

OVA BOSANKA SE ODREKLA ĆERKE I ZETA PREKO NOVINA, A SVI BRUJE O RAZLOGU: Nije imala MILOSTI za njih, kakva SUROVOST

Međutim, na stranicama jednog dnevnog lista iz Republike Srpske pojavio se oglas u kojem se Banjalučanka odrekla kćerke i zeta ne navodeći razloge za taj čin.

Objavljeno:

Odreći ću te se preko novina, rečenica je koju su mnogi u naletu besa izgovarali na sav glas preteći deci, supružniku ili bliskom rođaku, ali samo retki su je sproveli u delo, poput jedne Banjalučanke koja je odlučila da kazni i javno otpisati upravo na taj način ćerku i zeta.

U davna vremena, kada su čast i ugled bili od velike važnosti, odricanje od voljenih preko novina bila je česta pojava, ali u 21. veku ovakvi radikalni potezi su i dalje retkost.

Podsetimo se priče kada se na stranicama jednog dnevnog lista iz Republike Srpske pojavio se oglas u kojem se Banjalučanka odrekla kćerke i zeta ne navodeći razloge za taj čin.

Svađa
foto: Profimedia

Sociolog Ivan Šijaković kaže da ovakvi gestovi imaju dugu tradiciju i proističu iz visokog stepena nezadovoljstva, ljutnje, ljutnje i ljutnje.

To je simboličan gest, pretnja roditelja neposlušnoj deci, sa akcentom na odricanju u novinama, što je u prošlosti bio način da se dođe do širokih narodnih masa. Prenosi se usmeno s generacije na generaciju i više je fiktivno nego stvarno – kaže on.

Šijaković dodaje da se pre pola veka ovom činu pribegavalo radi zaštite časti, javnog morala i ugleda, dok je sada najčešće posledica narušenih međuljudskih odnosa.

To je najteža odluka koju roditelj može da donese i veliki udarac za dete, jer svako u okruženju može da upre prstom u njega i kaže da je to ono koje se majka odrekla - kaže Šijaković.

Psiholog Aleksandar Milić tvrdi da je odbijanje roditelja veliki udarac za dete, bez obzira na godine.

00:36

OVO NEMA NIGDE! Snajka bacila oko na kuvara, a svekrva podržava šemu

(Espreso zabava/BUKA/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.