SKRIVENI DETALJ NA VRATIMA AUTOMOBILA MOŽE DA VAM SPASE ŽIVOT: Evo šta da radite u HITNIM SITUACIJAMA - neverovatno
Evo u čemu je caka, Foto: Printscreen / Youtube / GettoFresh

VIDEO

SKRIVENI DETALJ NA VRATIMA AUTOMOBILA MOŽE DA VAM SPASE ŽIVOT: Evo šta da radite u HITNIM SITUACIJAMA - neverovatno

Iskoristite metalni prsten u autu za lakši pristup krovu

Objavljeno:

Na okvirimavrata svih automobila postoji deo koji izgleda poput prstena, a koji se koristi za "hvatanje" vrata i njihovo držanje zatvorenima. Aktiviranjem kvake na vratima, koja ima još šest skrivenih funkcija, brava se otključava i oslobađa iz ovog prstena. Ovaj deo je ugrađen direktno na karoseriju i izrađen je od ojačanog čelika. Međutim, njegova funkcionalnost tu ne prestaje.

Strukturna čvrstoća i alternativna upotreba

Budući da je vijcima pričvršćen direktno na šasiju, strukturna čvrstoća prstena može izdržati veliku težinu. Zbog toga se može koristiti kao stepenica. Naravno, prsten je premalen da pruži potporu celom telu pa da bi se ovaj problem rešio, u specijalizovanim prodavnicama ili na internetu postoje dodaci poput stepenica koje se jednostavno i brzo pričvršćuju na prsten.

Praktični dodaci za bolju iskoristivost

Ove stepenice su obično prekrivene gumom i mogu biti dovoljno velike da na njih stanu jedna ili obe noge a cena im varira od 10 do 50 evra. Sa ovim dodatkom zakačenim za prsten, možete mnogo lakše dosegnuti krov vozila gde možete smestiti prtljag ili bicikl, pogotovo ako je vaš automobil visok. Osim što služi kao stepenica, ovaj dodatak može biti koristan i u hitnim slučajevima za razbijanje prozora, zahvaljujući oštrom vrhu na kraju.

Prsten na vratima automobila nije samo deo mehanizma za zatvaranje vrata, već ima i druge korisne funkcije. Bilo da vam je potrebna dodatna stepenica za lakši pristup krovu automobila ili alat za hitne slučajeve, ovaj deo može biti izuzetno praktičan. Istražite dodatke i iskoristite sve mogućnosti koje ovaj deo vašeg automobila pruža.

BONUS VIDEO:

00:05

Automobil Ane Nikolić nepopisno parkiran

(Espreso / 24 sedam / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.