AKO VAS MAČKA IZNENADA UJEDE, EVO ŠTA POKUŠAVA DA VAM KAŽE: Kada čujete o čemu se radi - PAŠĆE VAM VILICA od čuda
Evo koliko može biti opasan ugriz mačke, Foto: @through.the.lleaves / Instagram

auu

AKO VAS MAČKA IZNENADA UJEDE, EVO ŠTA POKUŠAVA DA VAM KAŽE: Kada čujete o čemu se radi - PAŠĆE VAM VILICA od čuda

Dok se igraju sa svojim vlasnicima, ponekad mogu iznenada da ugrizu, ostavljajući nas zbunjenim i povređenim

Objavljeno:

Mačke su poznate po svojoj nezavisnosti i često misterioznom ponašanju. Dok se igraju sa svojim vlasnicima, ponekad mogu iznenada da ugrizu, ostavljajući nas zbunjenim i povređenim. Međutim, ovakvo ponašanje mačke često ima svoje razloge, i može biti način komunikacije ili izražavanja potreba. Evo nekoliko mogućih tumačenja zašto vaša mačka može ugristi tokom igre:

Preterana stimulacija

Mačke su osetljive na previše intenzivnu igru. Ako preterano trčite ili mlatarate igračkom pred njima, mogu postati preplavljene i frustrirane. Ugriz može biti njihov način da vam kažu da usporite ili smanjite intenzitet igre.

Graničenje tolerancije

Svaka mačka ima svoju toleranciju na fizički kontakt i stimulaciju. Kada se igraju, mogu imati granicu do koje im je udobno. Ako pređete tu granicu, mogu reagovati ugrizom kako bi vas upozorile da prekinete ili da se udaljite.

Graničenje tolerancije
Graničenje tolerancijefoto: Profimedia

Igra imitacije lovca

Mačke su prirodni lovci, i tokom igre mogu imitirati ponašanje koje bi pokazale tokom lova na plen. U prirodi, lovci se međusobno igraju i simuliraju borbu kako bi razvili svoje veštine. Kada vaša mačka ugrize tokom igre, to može biti instinktivna reakcija koja simulira ponašanje lovačkih mačaka.

Komunikacija granica

Mačke koriste ugrize kao način komunikacije sa drugim mačkama ili ljudima. U divljini, mačke mogu koristiti blage ugrize kako bi pokazale granice i izrazile svoje potrebe. Vaša mačka može ugristi tokom igre kao način da vam kaže da je dovoljno ili da želi da prekine igru.

Kako biste izbegli iznenadne ugrize tokom igre sa svojom mačkom, važno je pratiti njihove signale i reagovati na njihove potrebe. Pazite na znakove nelagodnosti ili preopterećenosti, kao što su preterano lizanje šapa, zurenje ili povlačenje repa. Takođe, prilagodite intenzitet igre prema njihovim preferencijama i ograničenjima. Na taj način možete uživati u igri sa svojom mačkom bez straha od neočekivanih ugriza."

BONUS VIDEO:

03:05

ISKUSNI DRESER OTKRIVA KAKO REAGOVATI KAD VAS PAS NAPADNE! Pripitomio AGRESIVNU dogu od 70 KG mišića koja je bila na CRNOJ LISTI

(Espreso / Alo / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.