laka priprema
BRESKVICA OTKRILA RECEPT ZA NJENO OMILJENO JELO: Zapečena PILETINA SA BRESKVAMA oduševiće svakog ko je proba
Jelo koje može svako da spremi
Zapečena piletina sa breskvama po receptu mlade pevačice Anđele Ignjatović oduševiće sve ukućane. Jednostavno se priprema, a zadovoljava sva čula.
Mlada pevačica Anđela Ignjatović poznatija kao Breskvica pokazala se i kao odlična domaćica. Naime, ona je u emisiji „Praktična žena“ predstavila recept za njeno omiljeno jelo zapečena piletina sa breskvama.
Sastojci:
2-3 veća komada piletine sa kožicom i kostima (batak, karabatak, belo meso) 400g breskvi 10 čeri paradajza 1/2 šolje brašna kašičica soli 1/2 šolje soka od pomorandže 2 kašike meda 2 kašike sirćeta kašika seckanog peršuna
Priprema:
Piletinu posolite, a zatim uvaljajte u brašno i propržite na malo ulja sa obe strane dok ne porumeni. Zatim je stavite u vatrostalnu posudu. Oko piletine stavite polovine breskvi i čeri paradajz.
Pomešajte sok od pomorandže, med i sirće i prelijte piletinu. Pospite peršunom i pecite oko 40 minuta na 200 stepeni sa aluminijskom folijom, zatim skinite foliju i zapecite kratko dok ne porumeni.
Bonus video:
(Espreso/Srbija danas/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!